Kuormalava nopeasti ja edullisesti

Kuormalava on helppo hankkia Suomen Lavacenteriltä. Hyödynnä nopeat toimituksemme. Varastostamme löydät niin uudet kuin käytetytkin kuormalavat, sekä niihin sopivat lavankaulukset. Jokainen välittämämme lava on käynyt läpi huolellisen tarkastuksen. Sisäinen laadunvalvontamme takaa, että meiltä hankkimasi lava on ensiluokkainen ja laadukas.

Mikä kuormalava on?

Kuormalava on tavaran kuljetuksessa ja varastoinnissa käytettävä määräkokoinen, tavallisesti puinen matala lava. Lavan käyttö nopeuttaa kuorman lastausta ja purkua niin maantie- kuin rautatieliikenteessä ja mahdollistaa tavaran tehokkaan käsittelyn varastoissa. Kuormalavat ovat joko standardin mukaisia vaihtolavoja tai kertalavoja.

Lavan pääosat ovat kansi, välituet ja pohja. Puisessa lavassa välituet (tai yksi pitkä välituki) ja alin pohjalauta muodostavat pitkulaisen jalan. Jalkoja on lavassa useimmiten kolme, pienissä kertalavoissa kaksi. Kannen ylin osa koostuu yleensä yhdensuuntaisten lautojen rivistä, jossa on tyypillisesti 5-9 lautaa, suurissa kertalavoissa enemmänkin. Standardilavoissa kansilautojen välissä on reilut raot, mutta myös umpikantisia lavoja valmistetaan.

Pohjarakenteeltaan lava voi olla jalkalava tai kehälava. Jalkalavan alle voi kahdelta suunnalta ajaa esteettä myös lavansiirtovaunulla, kuten haarukkavaunulla. Kehälavassa taas kaikilla sivuilla on pohjalauta, mikä parantaa lavan kantavuutta.

Jos lavan jokaisella sivulla on käsittelyaukot trukin sarvia varten, puhutaan nelitielavasta. Jos jalan välituet ovat koko mitaltaan umpinaiset eli aukottomat, on kyseessä kaksitielava.

Ostamme kaikenlaisia lavoja; FIN-lavoja, EUR-lavoja, teholavoja, kertalavoja.

Toimipisteemme sijaitsee Hyvinkäällä, mutta toimitamme kaikenlaisia lavoja ja lavakauluksia koko Etelä-Suomeen, mukaan lukien Helsinki, Espoo ja Vantaa, omalla kalustollamme.

Koko ja paino

Tavallisesti standardin puisen kuormalavan paino on noin 25 kiloa. Eurolavat vastaavasti painavat noin 23 kiloa. Luonnollisesti lavojen painot voivat hieman vaihdella muun muassa valmistukseen käytetyn puulajin sekä lavan sen hetkisen kosteuden mukaan.

Kooltaan FIN-lavat ovat 1000 x 1200 ja EUR-lavat 800 x 1200. Molempien kantavuus on noin 1800 kilogrammaa. Myymälälavoja on saatavilla useissa eri kokoluokissa aina 800 x 600 lavoista 300 x 200 kokoisiin. 800 x 600 kokoista standardikokoista myymälälavaa kutsutaan myös nimillä teholava ja puolilava.

FIN-lavan 1000 x 1200 koko johtuu alun perin VR:stä ja rataverkostostamme. Suomalaisten junaratojen raideleveys on nimittäin suurempi kuin esim. muualla Euroopassa. Tästä johtuen suomalaisen tavaravaunun pohja on leveämpi ja näin myös VR-lavat ovat leveämpiä kuin muualla Länsi-Euroopassa.

Tunnistat eri lavavaihtoehdot koon ja painon lisäksi merkinnöistä. FIN ja EUR-lavoissa on erikseen omat leimansa, jotka kertovat tuotteen olevan standardin mukainen.

Tilaa uudet ja käytetyt lavat Suomen Lavacenteristä

Ota yhteyttä henkilökuntaamme soittamalla numeroon 050 344 2343 niin kerromme lisää. Keskusvarastomme uudet ja käytetyt kuormalavat ovat heti toimitusvalmiita; valikoimistamme löytyy niin teholavoja, myymälälavoja kuin kertalavojakin. Oma varasto ja kuljetuskalusto takaavat nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen.

Ota yhteyttä!


Käyntiosoite

Suomen Lavacenter
Varastokatu 19
05800 HYVINKÄÄ

Postiosoite

Niittyvillankierto 15, 05810 Hyvinkää

Luotettavaa kuormalavojen myyntiä

Suomen Lavacenter sijaitsee Hyvinkäällä Sahanmäessä. Keskusvarastossamme on jatkuvasti varastoituna erilaiset kuormalavat mm. FIN-lavojaEUR-lavojakertalavoja ja teholavoja. Oma varasto ja kuljetuskalusto takaavat nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen.

Suomen Lavacenter myy ja ostaa käytettyjä kuormalavoja ja lavakauluksia kaikkia kokoja.

Laatutarkastettujen ja kunnostettujen lavojen kierrätys

Tarjoamme kierrätettyjä ja uusia lavoja ja lavakauluksia. Valikoimissamme ovat niin EUROlavatFIN-lavatteholavat kuin kertakäyttölavatkin. Kierrätykseen tulevat kuormalavat ja lavakaulukset tarkastamme ja korjaamme uutta vastaaviksi. Valmistamme myös mittatilauslavat.

leima

/_media_27049_/etusivu/AAA-logo-2016-FI.png